Ze heeft inmiddels ook kennis gemaakt met vertegenwoordigers van het bedrijfsleven. Want samenwerking met ondernemers in Twente staat hoog op haar agenda. Ze heeft al een bijeenkomst met de businessclub van Rijksmuseum Twenthe en De Museumfabriek bijgewoond en constateert dat ook het bedrijfsleven de aanwezigheid van de musea van groot belang vindt voor Enschede en de regio. “Bedrijven zijn altijd welkom: ze mogen meedenken, adviseren, sponsoren. Kunst en cultuur gaan hand in hand met ondernemen. Het is goed om in Twente samen op te trekken op het gebied van erfgoed en zeker ook op het gebied van duurzaamheid of innovatie waar wij veel belang aan hechten. Het levert een belangrijke bijdrage aan de versterking van deze regio.”
De bezoekers van Rijksmuseum Twenthe zijn vaak zestigplussers, bij De Museumfabriek zijn het vaak gezinnen met kinderen. Daarom wil Caroline Breunesse graag een verjongingsslag. Ze denkt daarbij aan het oprichten van een ‘young-businessclub’, met start-ups en jonge ondernemingen. Zie ze als nieuwe ambassadeurs. “Als die groep ons omarmt en steunt, dan zorgt dat voor een sneeuwbaleffect.”
Ze moet haar aandacht verdelen over twee heel verschillende musea. Rijksmuseum Twenthe is een kunstmuseum en De Museumfabriek heeft een unieke natuur- en cultuurhistorische collectie. Verschillende collecties, het ene museum wordt door het rijk gesubsidieerd, het andere door de gemeente. Maar wel met één team achter de schermen. Daarom vroeg de Raad van Toezicht ook een ‘schaap met vijf poten’. Met prachtige projecten als de manifestatie Van wie is het (platte)land?, Onderweg naar Bentheim, het TwenteLAB en De Atlas van Ooit, viel Breunesse met de neus in de boter. Ze dwaalt graag even door de zalen en geniet ervan de bezoekers te zien die met elkaar in gesprek raken over alles wat er te zien en te doen is. Ondertussen kijkt ze vooruit naar het jaar 2030: dan viert
Rijksmuseum Twenthe het honderdjarig bestaan. En al over twee jaar staat 700 jaar Enschede op het programma. De beide musea doen natuurlijk mee.